Mikulás Kupa 2017.12.09.

Az év zárásaként versenyzőink részt vettek, immáron szokásosan, a Mikulás Kupán, ahova 14 klubból több mint 600 nevezés érkezett be. Ezen a versenyen is volt lehetőség a kezdő versenyzőknek is kipróbálnia magukat,illetve elmélyíteni a tapasztalatokat. Lakatos Milán visszarázódott a kezdeti formába,és a shikodachi kihon bronz érme után a szivacs kumte versenyszámot a régi formájába visszalendülve megnyerte. Malcsiner Dániel határozott fellépéssel, szivacs kumitében szerzett arany érmet. Denk Tünde élete első versenyén vett részt sikerrel, zenkutsu dachi kihonban első, szivacs kumite versenyszámban második helyen végzett.

A már tapasztaltabb versenyzőinknek mind kata, mind kumite versenyszámban egyenes kieséses rendszerben zajlott a verseny, tehát éremszerzésért győzelemről győzelemre kellett előre lépkedni a táblán. Legtöbb alkalommal 16-os táblákon kellett végig menetelnie a győzteseknek, ez 4 győztes mérkőzést jelentett. Több esetben is sikerült ezt produkálnia versenyzőinknek kata és kumite versenyszámokban egyaránt, döntőig és azok megnyeréséig meg sem álltak a legtöbben. Surman Regina egyre határozottabban katázik, bronz érmet szerzett, kumite versenyszámban pedig csak a döntőben talált legyőzőre, így második helyen végzett. Banos Panna egyre stabilabb és magabiztosabb formában edz és versenyez kumite versenyszámban, végül ezüst éremmel zárta a versenyt. Szabó Csongor igazán erős és határozott formagyakorlatokkal 14 versenyző közül jutott a döntőbe, ahol végül ezüst érmet szerzett, kumite versenyszámban 3 mérkőzésen át nem talált legyőzőre, ezzel arany érmet szerzett. Rézműves Roland határozott versenyzéssel, szintén nem talált legyőzőre, így arany érmet szerzett kumite versenyszámban. Az egyik fiú mezőnyben mind a 3 indulónk egyenesen jutott be a legjobb 4 közé 3 mértkőzést egymást követően megynyerve. Itt az egyik ágon a döntőbe jutásért Kókai Jánosnak és Haburger Olivérnek már egymás ellen kellett mérkőzniük, a győztest a másik ágon egyenesen döntőbe jutó szintén GENKI-s versenyzőnk, Okos Márton várta. Jani a döntőbe jutásért legyőzte Olivért, akinek így a bronz éremért kellett mérkőznie, amit sikerrel hozott is, a döntőben pedig legyőzte Marcit is, így ennek a kategóriának a végeredménye abszolút GENKI-s siker lett, Kókai János arany, Okos Márton ezüst és Hamburger Olivér bronz érmes lett. A versenyen két küzdelmi versenyszámban is, a saját kategóriájában és OPEN kumite kategóriában, is küzdő Pintye Anasztázia sehol nem talált legyőzőre, így 2 arany éremmel és kupával zárta a versenyt.

A versenyen részt vett még Ádám Zaránd, Pataky Krisztián és Perjés-Kósa Félix, akiknek most nem sikerült ugyan az éremszerzés a népes mezőnyökben, azonban ezt az élményt és a megszerzett tapasztalatokat senki nem veheti már el tőlük, többek lettek ők is ettől a naptól és a versenytől.

Igazán szép lezárása lett ez az évnek, versenyzés szempontjából, a megszerzett 8 arany, 5 ezüst és 3 bronz érem, mellyel a ponttáblázat előkelő 5. helyén végzett a csapat.