49. Wadokai Európa Bajnokság, Bukarest

Hosszú vonatozást követően pénteken délben érkeztünk meg a verseny helyszínére. Átvettük a szobáinkat, a magyar csapat minden tagja sikeresen mérlegelt és beregisztrált a versenyre, délután pedig egy alapos átmozgatással ráhangolódott a szombati megmérettetésre.

A verseny helyszínére és megjelenésére nem lehetett panaszunk.

Kora délután lett, mire a minket közvetlenül étintő kategóriákra sor került.

Kókai János első EB-jén szerepelt. Hazai versenyzővel kezdett és sajnos későn tudta lerázni magáról a verseny súlyát így már nem tudta visszahozni a mérkőzést. Az ellenfele a döntőig ment, így Janinak még vígaszágon volt lehetősége, azonban a bronz mérkőzésen sem sikerült felülkerekedni szintén magyar ellenfelén, így 5. helyezést ért el.

Az éremszerzés ugyan nem jött össze, de olyan tapasztalatokra tett szert, melyek rengeteget segíthetnek neki a következő felkészülésben és versenyeken.

Tarr Kamilla nagyon motiváltan várta a kategóriája kezdését, ennek megfelelően kezdett is bele az első küzdelmébe, melyen hamar megszerezte a vezetést belga ellenfele ellen. Folyamatosan növelve az előnyét menetelet tovább a következő körbe. Ott hazai, román, ellenfél várt rá, aki ügyesen mozgott, azonban a fair play hozzáállás a legkevésbé sem volt rá jellemző, így nagy csatára számítottunk. Kamilla nagyon határozott volt, egyből vezetést szerzett és nem hagyta, hogy ellenfele ezen változtathasson, hiába vetett be minden (szabálytalan) eszközt. Kiakalult így a kategória két magyar indulója között az elején megbeszélt, hazai döntő. Kamilla végül rettentően boldog ezüst érmesként zárta a versenyt. Nagyon büszke vagyok rá!

Rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtunk ezen a versenyen és sok élménnyel tértünk haza.

Nagyon köszönöm az üzeneteket, a szurkolást és bíztatást mindenkinek, a versenyzők szüleinek pedig, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy gyermekeik megélhessenek ilyen igazán meghatározó eseményeket!

Attila