2023 első féléve

Az idei év első fele az elmúlt évekhez hasonlóan mozgalmasan zajlott.

Ismét volt lehetőségünk ellátogatni Angliában élő japán mesterünkhöz, a szervezete hagyományos téli táborába, ahol ismét remek edzéseken vehettünk részt és tovább ápolhattuk jó kapcsolatunkat a szervezet instruktoraival, köztük Tim Shaw mesterrel, aki idén nyáron 4 napos edzőtábort tart Isaszegen.

Az angliai utazásunk után a hagyományos téli övvizsgára került sor, melyen kezdő karatékáink szerezhették meg első fokozataikat, illetve pótvizsgára volt lehetőség. Minden vizsgázónk tisztességesen felkészült az év első hónapjaiban és erős vizsgával érdemelték ki a megcélzott fokozatokat.

Márciusban kezdetét vette hazai szervezetünk magyar bajnoki sorozata. A 3 versenyből álló sorozatban szombatonként stílusunk színes öves karatékái mérkőztek egymással a kategóriák összesített magyar bajnoki címeiért és a kvalifikációért a novemberi 50. Wadokai Európa Kupára, vasárnaponként pedig a kezdő fehér övesek ismerkedtek a versenyzés élményével. A sorozat egyes állomásain szombatonként 300-nál is több versenyző, vasárnaponként pedig közel 400 kezdő karatéka lépett tatamira. A versenysorozaton 17 karatékánk szerzett meghatározó tapasztalatokat és élményeket, nem mellesleg összesen 11 arany, 13 ezüst, 20 bronz érmet és 4 negyedik helyezést szereztek, ezzel is öregbítve Isaszeg hírét.

Magyar bajnoki címekért és kvalifikációs pontokért 4 versenyzőnk szállt versenybe. A 3. forduló végére kialakult a számunkra örömteli összesített végeredmény.

Tarr Kamilla Junior lány kumite (küzdelem) kategóriában 2. helyezést ért el.

Az U14 fiú kumite +50kg-os kategóriában egyesületünket hárman is képviselik és legnagyobb örömünkre mindhárman meghívót kaptak a díjátadó gálára, hiszen

Kókai János az U14 fiú kumite kategóriájának Magyar Bajnoka lett,

Turai Alex az U14 fiú kumite kategóriájában 2. helyezést ért el,

Kisréti Nimród pedig az U14 fiú kumite kategóriájában holtversenyben 3. helyezést ért el.

Ezzel a teljesítménnyel meghívót kapott az 50. Wadokai Európa Kupára utazó Magyar Wadokai válogatottba Tarr Kamilla, Kókai János és Turai Alex.

A versenyek végeztével a tradicionális karate kapott ismét nagyobb hangsúlyt edzéseinken, hiszen fontos esemény várt és vár minden karatékánkra, a nyári övvizsga.

Június 10-én tartottuk kezdő karatékáink övvizsgáját, ahol igazán szépen szerepelt minden karatékánk és egy erős vizsgával szerezte meg mindenki a következő övfokozatát.

Július második hetében 4 napos szemináriumra érkezik Angliából Isaszegre nemzetközi szervezetünk instruktora, Tim Shaw 7. Dan fokozatú Wado-Ryu mester és Richard Barham 6. Dan-os Wado-Ryu mester.

A szemináriumot követően pedig haladó karatékáink is számot adhatanak tudásukból és megszerezhetik az előttük álló következő övfokozatot.

A nyár folyamán napközis táborokban van lehetősége minden érdeklődőnek velünk mozognia, kikapcsolódnia, jól éreznie magát, szeptembertől pedig újult erővel vágunk bele a következő tanévben.