Egyesület

A Sozsin Wado Karate Egyesület Isaszegi Dojo-ja kezdte meg működését egyesületünk 2007 szeptemberében.
Első edzéseink az isaszegi Hétszínvirág óvodában és a szomszédos Városi sportcsarnok jobb oldali galériáján indult heti 2-2 ovikarate és kezdő edzéssel.

Önálló utunkat 2009 áprilisában kezdtük a GENKI Wado Karate és Szabadidősport Egyesület megalapításával.

Az eltelt években folyamatosan fejlődött és alakult közösségünk. Minden nehézséget leküzdöttünk, folyamatos és alázatos munkával egyre több és több sikert értek el tagjaink a karate minden aspektusában.
Jelenleg minden hétköznap délután elérhetőek edzéseink Isaszegen. A város egyik legsikeresebb egyesülete/közössége vagyunk.


Múlt és jelen

1996 szeptemberében kezdünk el karatézni a Sozsin WKE-ben a Park Óvodában, Stefán Ildikó mesternél Káposztásmegyeren, majd a Lakkozó utcai iskolában, Bisztrony Csaba mesternél.

Az évek során rengeteg versenyen és edzőtáboron vettünk részt itthon és külföldön egyaránt, így lehetőségünk adódott rengeteg japán mester edzésén részt vennünk, gyakorolnunk, és megismernünk a wado karatét különböző nézőpontokból: Jiro Ohtsuka sensei (Hironori Ohtsuka nagymester fia és örököse), Yosihiko Iwasaki sensei (Wado Kenshukai), Fumio Sugasawa sensei (Shikukai), Masafumi Shiomitsu sensei (Wado Academy), Shuzo Imai sensei (Wado-kai), Hideho Takagi sensei (Wado-kai), Sinyi Kohata sensi (Wado-kai), Takamasa Arakawa sensei (Wado-kai), Hideya Maki sensei (Wado-kai).

A japán mesterek tanításai kivétel nélkül mind igazán hasznosnak bizonyultak fejlődésünk során, hiszen mindannyian Osensei Hironori Ohtsoka tudásának egy általuk legjobban elsajátított részét képviselik és adják tovább.

Tovább fejlődni mindig van van lehetőség, így a mai napig igyekszünk látogatni minél több japán mester szemináriumát. Mint mindenkinek, nekünk is megvannak a számunkra meghatározó mesterek, akikről részletesebben a következő oldalon olvashatsz.