Nevezés leadás

Ezen az űrlapon keresztül,tudsz nevezést leadni a soron következő versenyre.

Nevezés leadásához kattints ide!

Versenyszámok:

SHIKO DACHI KIHON:
A  vizsga nélküli és vizsgázott óvodásoknak, a bíró vezényszavára shiko dachiban (“lovagló állás”) kell bemutatni: kara zuki, jodan uke, gedan barai. A gyakorlatokat két versenyző mutatja be egyszerre. A gyakorlatok végén a bírók zászlókkal döntik el, hogy ki a győztes. (Mint a katában.)

ZENKUTSU DACHI KIHON:
A vizsga nélküli fehér övvel rendelkező iskolás gyermekeknek a bíró hidari junzuki kamai vezényszavára, számolásra, előre illetve hátra haladásban kell bemutatni 5 db: junzuki, jodan uke, gedan barai. A gyakorlatokat a két versenyző egyszerre mutatja be. A gyakorlatok végén a bírók zászlókkal döntik el, hogy ki a győztes. (Mint a katában.)

SZIVACS KUMITE:
Kumitéra rávezető versenyszám. A gyermekek piros, illetve kék mellényeket vesznek fel. A versenyzőknek a kezükben lévő  – tépőzárral ellátott – szivacslabdákat kell az ellenfél mellényére rátenni, mintha kizamizukit, vagy gyakuzukit ütnének. Az egyenes mozdulattal végrehajtott technika értékelhető. Nem érvényes találati felület a váll és a mellény öv alatti része. Minden feltett, és fent maradt labda esetén a bíró megállítja a mérkőzést és kihirdeti a pontot. A versenyszámot az a versenyző nyeri, aki a mérkőzésidő lejártával többször tud labdát feltenni az ellenfél mellényére.

A szabálytalanságok megítélése a WKF szabályok alapján történik: mind a kontakt jellegű szabálytalanságok (pl.:arcba ütött labda), mind a 2. kategóriás szabálysértések esetén (küzdőtér elhagyás, birkózás, a szivacslabdát tartó kéz lefogása, stb).

Erre a versenyszámra semmilyen védőfelszerelés nem szükséges. A mellényeket a szervezők biztosítják.

1 perc futó küzdőidő.

Kata és Kumite versenyszámok:
a hivatalos WKF (World Karate Federation) szabályrendszer szerint!