Edzőtáborok

Nyári ottalvós edzőtábor:

Szervezés:
Egyesületünk fennállása óta (2009) szervezünk edzőtáborokat tanítványainknak, melyeken már óvodás kortól vesznek részt rendszeresen a karatékák. A gyerekek felügyeletét az egyesület fekete és barna övesei illetve magasabb öves tanítványaink látják el. A táborban a gyerekek biztonságát, garantált jókedvét és helyes technikai fejlődését tapasztalt csapat segíti.
A tavalyi év sikeres tábora után idén is Jászapáti ad otthon edzőtáborunknak.
A táborunk napjainak nagy részét a jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium kollégiumában  fogjuk tölteni, ahol 4 ágyas szobákban leszünk elszállásolva. A kollégium éttermében lesz napi háromszori bőséges étkezés. Az iskola sportcsarnoka rendelkezésünkre fog állni egész nap, így az edzéseknek remek helyszíne lesz, a belső sportpályákon és zöldterületen pedig a szabadidőeltöltésnek rengeteg hasznos formáját választhatja majd mindenki. Természetesen a napi strandolás sem maradhat el amennyiben az időjárás is nekünk kedvez, a helyi Tölgyes Strandfürdőben fogunk pár órát eltölteni minden délután.
A tábort vasárnapi érkezéssel kezdjük. A leutazás önállóan történik, vasárnap elfoglaljuk a szállást, berendezkedünk, majd remélhetőleg az időjárás enged nekünk egy „Welcome sütögetést”, focit, stb. a szülőkkel, testvérekkel együtt. Este felé pedig mindenki elbúcsúzik, és hétfőn már reggeli edzéssel kezdhetjük a táborunkat.

Egy nap a táborban:

  • Reggel a napot egy kellemes ébresztő gimnasztikával, edzéssel kezdjük.
  • Ez után mindenkinek van kis ideje rendbe szednie a szobáját, előkészíteni a karate felszerelést, egyebeket, és indulunk reggelizni.
  • Reggeli után készülődés a délelőtti edzésekre.
  • Az edzés végeztével a felszerelések rendbetétele, majd kis pihenő, szabadfoglalkozás az ebédig.
  • Ebéd után készülés a délutáni programokra:
  • Délutáni időszakban még egy edzés, strandolás, sport- és társasjátékok az időjárás függvényében.
  • Vacsora után még van lehetőség játszani, gyakorolni, majd fürdés és takarodó.

A táborban mindenkinek rendben kell tartania a saját holmiját és a szobáját.
Természetesen minden gyerek folyamatos odafigyelésre számíthat, illetve a kisebbek sok segítséget kapnak! 24 órás felügyeletet biztosítunk.

A tábor utolsó napján, szombaton délelőtt 10 órától kerül sor az övvizsgára, amelyre a karatékák év közben az edzéseiken illetve az edzőtáborban készülnek fel. A vizsga után délután hazautazás.
Az utolsó napra természetesen a szülők leutazhatnak, hogy együtt élhessék át a gyerekekkel az övvizsgát.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a táborba való jelentkezéssel kapcsolatban a következőre.
„Ottalvós” táborról lévén szó a táborozók vasárnap elköszönnek a szülőktől, akikkel legközelebb a tábor végén fognak találkozni, illetve esténként lesz lehetőség telefonon beszélni egymással.
Eddigi tapasztalataink szerint sokkal nagyobb gondot jelent ez a szülőknek mint a gyerekeknek, hiszen ők egy olyan csapatban vannak, akikkel szeretnek együtt lenni hétköznaponként is, sűrű és élvezetes napi programmal. Hihetetlenül hangozhat, de 90%-ban vacsora után nem a hazatelefonálás az első számukra, hanem a játék, szórakozás folytatása.
Számunkra a legfontosabb minden táborunkban (és az év közbeni edzéseinken is), hogy mindenki jól érezze magát és rengeteget fejlődjön, nem csak a karate tudását tekintve… Ez eddig minden alkalommal meg is valósult.
A tábori életről folyamatosan közzé teszünk fotókat, videókat, olyan mennyiségben, amennyiben lehetőségünk adódik (inkább a tanítványok között, velük együtt éljük meg a tábori pillanatokat, nem fotózás közben, de azért igyekszünk elegendő képanyagot készíteni).

Napközis táborok Isaszegen:

Akárcsak edzéseinken, itt is a legfőbb szempontjaink szerint fognak telni a napok: jó hangulat és hasznos időtöltés.
A napok folyamán sok mozgásra, aktív kikapcsolódásra számíthatnak a résztvevők: gimnasztika, karate, sportjátékok, társasjátékok, vetítések, ugrálóvárazás, a tőlünk megszokott hangulatban, hozzáértéssel.

Napi program (hétfőtől péntekig)
07.00 – 09.00 – érkezés a dojo-ba, reggeli
10.00 – 11.30 – délelőtti foglalkozás/edzés
12.30 – 13.30 – ebéd
15.30-ig         – szabad foglalkozás, programok
16.00 – 16.45 – délutáni foglalkozás/ edzés
17.00-ig         – uzsonna, szabad foglalkozás

Jelentkezés táborokra