2022-es évünk első fele

Egyesületünk első féléve igazán mozgalmasan és sikeresen telt.

Januárban a szokásos téli táborunk végén 14-en tettek sikeres övvizsgát az első fokozataikra.
Februártól májusig 4 versenyen vehettek részt karatékáink, mely lehetőségeket versenyről versenyre egyre többen kihasználták és kóstoltak bele a versenyzés izgalmas világába. A versenyeken összesen 25 tanítványunk – köztük kezdő fehér öves óvodásoktól a már tapasztaltabb, Európa Bajnokságra kvalifikáló karatékánk – szerepelt és összesen 15 arany, 21 ezüst, 27 bronz és további 3 pontszerző helyezezést értek el. A versenyszezon végén a Magyar Wadokai Karate Szövetség hagyományosan díjazza a 3 fordulós bajnokságon szereplő legjobb versenyzőket egy ünnepélyes díjátadó keretében, melyre mi is meghívást kaptunk, hiszen Turai Alex összesített gyerek kategóriában a szövetségünk 2. legjobbja lett. Tarr Kamilla és Kókai János kumite (küzdelem) kategóriájukban szintén 2. helyen végeztek, mellyel mindketten sikeresen kvalifikáltak a novemberben Bukarestben megrendezésre kerülő Wadokai Európa Bajnokságra.

A versenyek végeztével május elejétől a tradicionális karate még nagyobb hangsúlyt kapott edzéseinken és mindenki maximálisan a tanév végi övvizsgájára készült. Ebben az időszakban látogatott el hozzánk Isaszegre nemzetközi szervezetünk, a Shikukai Karate-Do International, 7. Dan-os Instruktora, Tim Shaw Sensei, valamint Richard Barham (6. Dan) és Sue Dodd (2. Dan) mesterek, akikkel 8 órányi edzésen keresztül mélyülhettünk bele stílusunk, a wado-ryu, rejtelmeibe. Igazán sok információt kaptunk az élvezetes edzéseken. Terveink szerint ez a látogatás egy rendszeres nyári edzőtáborsorozat első állomása volt Isaszegen!

A tanévet a Nyári övvizsgánkkal összekötött családi napunkkal zártuk, melyen 38 karatékánk lépett a következő övfokozatra egy összetett, 3 órás vizsga keretében és vehette át a kiérdemelt következő övét.

Június végétől pedig isaszegi táboraink veszik kezdetüket, június és július végén 5 éves kortól tartunk napközis tábort edzőtermünkben az érdeklődő gyerkeknek.

Augusztustól a haladók és versenyzők már megkezdik a felkészülést a következő szezonra.